Minister za infrastrukturo je spregovoril o prometni ureditvi na Brezovici

Minister za infrastrukturo je spregovoril o prometni ureditvi na Brezovici
11 maja, 2016 admin

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič se je v okviru vladnega obiska Osrednjeslovenske regije včeraj srečal z županoma Brezovice Metodom Ropretom in predstavniki občine Log – Dragomer. Tema pogovora je bila prometna ureditev na Brezovici oz. nov avtocestni priključek med Brezovico in Logom ter nova obvoznica. Pogovora se je udeležil tudi predsednik uprave Dars-a dr. Tomaž Vidic in predstavnik Direkcije za ceste.

 
Minister Gašperšič je poudaril, da je glavni namen gradnje novega avtocestnega priključka razbremenitev sedanjega priključka na Brezovici, kar je potrebno tako z vidika prometne varnosti kot tudi razbremenitve regionalne ceste skozi Brezovico. Z njim sta se strinjala tudi župan Ropret in predstavniki občini Log-Dragomer. Zbrani so nekaj besed namenili tudi ureditvi kolesarskih poti na Tržaški cesti od Brezovice do Vrhnike, ki so prav tako pomemben korak k večji varnosti v prometu.

Dars namerava poleg ukrepov na avtocesti in novega nadvoza zgraditi še 1,7 kilometra dolgo povezovalno cesto od novega avtocestnega priključka vse do križišča pri železniškem prehodu v Vnanjih Goricah. Nov priključek bo potekal na območju obeh občin, prav tako bo po obeh občinah potekala povezovalna cesta, zato so predstavniki obeh občni prepričani v dobro sodelovanje pri tem projektu.

Trenutno se pripravlja projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja, prihodnje leto pa naj bi odkupili potrebna zemljišča in pridobili soglasja. Projekta je ocenjen na 27 milijonov evrov brez DDV. Gradnja naj bi se predvidoma začela leta 2019.

Po pogovoru je še sledil ogled lokacije bodočega avtocestnega priključka.
Vesna Novak

Design Style Switcher