Nov izvoz iz avtoceste Brezovica pri Ljubljani

Nov izvoz iz avtoceste Brezovica pri Ljubljani
23 februarja, 2016 admin

Neverjetno koliko nesreč naletov je bilo treba in tudi smrtnih žrtev na tem odseku po nepotrebnem da so se končno zganili.

“Na terenu že delajo neke meritve,” to trdijo ljudje, ki živijo že leta ob avtocesti, pričenjajo se dela na novem izvozu na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko.

Na Darsu pravijo, da “trenutno poteka izdelava projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in izvedbo, ki bo predvideno izdelana do konca leta 2016”.

Prihodnje leto se bodo lotili kupovanja zemljišč in pridobivanja soglasij, gradnja pa se pred letom 2019 ne bo začela. Kdaj se bo, pa bo odvisno od pridobitve gradbenega dovoljenja in zagotovitve finančnih sredstev, pravijo na Darsu.

Izvoz bo 2,6 kilometra od obstoječega izvoza Brezovica proti Vrhniki pri naselju Lukovica in bo pomenil veliko razbremenitev za obstoječi izvoz Brezovica, saj naj bi se na novi izvoz preusmerili tudi prebivalci Dragomerja in Loga, ki se zdaj vozijo skozi Brezovico, predvidoma pa tudi prebivalci Vnanjih Goric, Podpeči in drugih naselij na jugu Barja.

slika-_original-1456222712-1122932

 

Od izvoza na Lukovici pa bo Vnanjih Goric bodo namreč zgradili povezovalno cesto, na kateri bo dovoljeno voziti 80 kilometrov na uro, tako da bo pot nekaj daljša, a najbrž hitrejša.

Koliko prometa se bo preusmerilo bodo pokazale prometne študije, ki se izdelujejo v sklopu projektiranja, od njih pa bo odvisno tudi dimenzioniranje križišč in druge prometne ureditve.

Nov izvoz bo polni štirikraki priključek, kar pomeni da bo mogoče na njem zapustiti avtocesto iz obeh smeri in se nanjo priključiti tako proti Vrhniki kot proti Ljubljani.

Prvo pobudo za pripravo državnega lokacijskega načrta za priključek je dal minister za promet že leta 2004, v uradnem listu pa je bil objavljen decembra 2010.

Izvoz Brezovica je zelo obremenjen, v časih konici je kolona pravilo. 

Design Style Switcher