Vreme Brezovica

Vreme Brezovica
12 novembra, 2015 admin

Vreme v občini Brezovica pri Ljubljani

Brezovica pri Ljubljani

In še povezava do spletne kamere Brezovica pri Ljubljani.

Brezovica pri Ljubljani leži na robu Barja, zato je to mesto zelo povezano z zgodovino Rimljanov. Brezovica je bila postaja med na poti rimskih trgovcev, ki so prevažali blago po Ljubljanici, med današnjo Vrhniko in Ljubljano. Brezovica pa ima zelo pestro vreme, ki ga boste lahko spremljali na naši strani. Vreme Brezovica nas opozarja, da Brezovica spada pod celinsko podnebje. Vreme 10 dni v celinskem podnebju prinaša deževje, predvsem v jesenskem času. Vreme 10 dni in še več zaliva mesto Brezovica z dežjem, ki ga zapade tudi do 1400 mm na leto.

Temperature, ki jih vreme Brezovica prinaša so podobne temperaturam vseh kotlin na tem območju. Poleti vreme 10 dni prinaša za 1,5°C hladnejše temperature kot so v Ljubljani, pozimi pa je vreme Brezovica hladnejše do 0,5°C kot v Ljubljani. Brezovica se kopa v megli 200 dni na leto. V glavnem mestu so megli izpostavljeni 50 dni manj. To pa že ni tako zanemarljiv podatek za vreme Brezovica.

Zaradi obilice padavin, je vreme Brezovica poimenovano tudi kot vreme 10 dni dežja. Ker barjanska tla ne omogočajo dobrega odtekanja padavinske vode, nastaja šota, ki je zelo uporabna.

 

Tu dobite še več informacij o vremenu na Brezovici pri Ljubljani

http://www.accuweather.com/sl/si/brezovica-pri-ljubljani/297468/weather-forecast/297468

Še več vremena in vremenskih podatkov o občini Brezovica pri Ljubljani boste našli tukaj

http://www.meteovista.si/Evropa/Slovenija/Brezovica-pri-Ljubljani/4120909

 

 

BREZOVICA

Občina Brezovica je osrednja občina Ljubljanskega barja. Zaradi naravnega in kulturnega bogastva je Slovenija v malem. Na občinskem prostoru se stikajo barje z osamelci, Ljubljanica, sifonsko kraško jezero na Jezeru, planota Rakitna z zdravilno klimo in kraški gozdovi. Barje je čudovito področje za kolesarje, saj preko barjanskih ravnin vodi veliko kolovoznih in poljskih poti, ki kolesarjem nudijo užitek v vožnji in nemoteno opazovanje narave.

 

Tedenska vremenska napoved za Brezovico pri Ljubljani

http://www.napoved-vremena.si/vremenska-napoved/slovenija/brezovica-pri-ljubljani.html

 

Design Style Switcher